13.9.2013
Facebook vie voiton, valitettavasti

Webbisivuille ei tule enää laitettua päivityksiä vanhaan malliin, kun FB on niin helppo ja nopea päivittää. Jos haluat seurata kuulumisiamme säännöllisemmin, laita kaveripyyntö naamakirjaan tulemaan. :-)

Seitsemän kuukautta on vierähtänyt edellisestä päivityksestä ja kun välissä on ollut aktiivinen koirakesä, on kamalasti päivittämistä. Tuloksia on tullut niin nuorille kuin vanhemmillekin koirille. Kiitos kaikille aktiivisille omistajille, ilman teitä tästä ei tulisi yhtikäs mitään! <3

Elmo eli Taxgemena Back in Black on aloittanut näyttelyuransa kesäkuussa ja kerännyt sertejä Suomesta sekä pari valiotitteliä ulkomailta. Sisarensa Donna eli Taxgemena Black Velvet on kiertänyt mukanamme osan näyttelyistä ja itse asiassa pärjännyt veljeään paremmin, sertejä on jo useasta maasta ja monta ROPpiakin matkassa. Elmon kesän hienoin saavutus taisi olla Liettuan Mäyräkoirakerhon ison ja tasokkaan erikoisnäyttelyn ROP ja BIS-5 juniorisaavutukset. Näiden sisko T. Black Celebration eli Diva on näytellyt kerran ja upeasti SA:n arvoisesti.

Valiotitteleitään ovat ansiokkaasti lisänneet myös edellisten äiti Taxgemena Zing Zang Zilla sekä veljensä "Rauno" eli Taxgemena Zip Zap Zapata, jolle on syntynyt jälkeläisiä muutamaan kenneliin kesän aikana. Olen todella iloinen, että Rauno on päässyt uudessa kodissaan osaaviin käsiin, jossa se saa toteuttaa itseään niin käyttö- kuin metsästyspuolellakin. Kiitos hauenkuonolaisille!

Seuraavien pentujemme äiti, tuontimme Tanskasta Nimik Spanish Eyes eli Aili on lisännyt niin monta titteliä kesän aikana, että laskut ovat menneet jo sekaisin. ROPpeja ja ryhmäsijoituksia sekä voittoja on kertynyt myös Viivin taitavassa handlauksessa. Lisäksi Aili on jäljestänyt hienon avoimen luokan ykköstuloksen Ruotsissa.

Rakas Blackiemme muutti kesällä takaisin Tanskaan toisen omistajansa Michaelin luo. Michaelin käsissä on titteliriviin lisätty jo Norjan muotovalion titteli. Blackie lopetti näyttelyuransa meidän käsissä komeasti ryhmävoittoon Tallinnassa, jossa poikansa Elmo oli edellisenä päivänä ryhmävoittaja, BIS-3 juniori ja lopulta BIS-4. Aikamoiset isä ja poika.

Syksyn viikonloput on jaettu sienestyksen ja koiraharrastuksen välillä, molempia tehdään toivottavasti hyvin tuloksin.

 

10.2.2013
Alkuvuosi on hiljaiseloa näyttelyistä..kai

Olimme ajatelleet, että pidetään pientä näyttelytaukoa, kunnes Elmo kasvaa näyttelyikään. Mutta mutta, tänään tuli kuitenkin laiteltua muutamia ilmoittautumisia matkaan ja pikkumies saa aloittaa näyttelyuransa ulkomailla ja kansainvälisessä näyttelyssä sittenkin. :-)

Ihana Aili eli Nimik Spanish Eyes aloitti näyttelyvuotensa rytinällä voittamalla Kajaanin kansainvälisessä näyttelyssä ensin ROPin yli kahdestakymmenestä mäyriksestä ja sitten vielä RYP-1 voitonkin. Upeaa ja isot onnittelut Viiville sekä Ailille! Tänä vuonna on Ailin pentusuunnitelmien aika toteutua eli pikkuaileja luvassa loppuvuonna. Jos haluat omasi, ole ajoissa yhteydessä.

B-sisarukset Diva, Donna ja Elmo aloittivat näyttelytreenit Tuusulan Avoimessa Luokassa ja ihan hyvin meni ekakertalaisilta.

Ihan vuoden alkupäivinä syntyi Blackielle 8 jälkeläistä Elisabeth's -kenneliin Latviaan, seuraavia pentu-uutisia odotetaan Snoopy Face -kennelistä Suomesta. Ja tulipa Blackiestä isoisäkin jo samalla kun täytti 4 vuotta, sen pojalle syntyi iso kopallinen jälkeläisiä Valeras-kenneliin Norjaan.

Koirauutiset kirjoitti kauniisti maahanmuuttajiemme eli Ailin ja Blackien menestyksestä, melkein puoli sivua ja komean kuvan kera. :-)

Niin ja alkuvuosi toi myös sponsorisopimuksen Eukanuban tiimiin, tervetuloa kyselemaan kokemuksistamme Eukanuban ruokinnasta koirillemme jo vuosien ajan.

 

1.1.2013

* * * Hyvää Uutta Vuotta 2013! * * *
 
Loppuvuosi meni valtavalla vauhdilla ja aktiviteetteja riitti. Pennut kotiutuivat omiin perheisiinsä hienosti ja innolla odotamme mitä näistä maailmaa syleilevistä pienokaisista kasvaakaan, siitä varmasti lisää tänä vuonna!
 
Näyttelyputki jatkui Tanskassa marraskuussa, josta Taxwurst All in One Ada tuli kotiin arvokkaan Tanskan Voittaja -2012 tittelin kanssa ja muukin joukkomme pärjäsi hienosti. Nimik Spanish Eyes kävi napsaisemassa niin Valkovenäjän valion -tittelin kuin Venäjän valion -tittelinkin. Ja meidän vuoden kruunasi Hampdach Back in Blackin upea voitto Ruotsin Voittajassa, jossa poika ensin voitti huippuhienon ja ison valioluokan ja vielä ROPinkin sekä toi tittelin kotiin jo toista vuotta peräkkäin. Hyvä Suomi!
 
Tätä kirjoittaessa odotellaan uutisia Latviasta, johon pitäisi piakkoin syntyä kopallinen Blackien jälkeläisiä. Jospa olisi koiranpaikka vapaana, tästä mielenkiintoisesta pentueesta haluaisin yhden itselle.
 

2.10.12
B-Pennut ovat kasvaneet vauhdilla - B-Puppies have grown so fast

Pian on enää viikko luovutusikään ja olemme todella tyytyväisiä tähän vahvaan, iloiseen porukkaan. Kaikilla B-pennuilla on omat kodit odottamassa ja paljon aktiviteetteja odottamassa haavakon jäljestyksestä näyttelyihin ja sohvan nurkan sekä sydämien valtaukseen. Kuvia pennuista löytyy kuvagalleriasta.

Seuraavia pentusuunnitelmia rakennellaan hiljalleen. Äidiksi tulovuorossa ovat seuraavaksi Snoopy Face Evergreen ja Nimik Spanish Eyes.

 

25.8.12
B-Pennut syntyivät - B-Puppies have arrived

Perjantaina 24.8. syntyi maailmaan kymmenes Taxgemena-pentue: 3 mustaa poikaa ja 2 mustaa tyttöä, kuten röntgenin mukaan tiedettiin varmaksi odottaa. Saimme vahvat, potrat ja elinvoimaiset pennut, jotka kasvavat vauhdilla. Yksi poika etsii vielä ikiomaa, ihanaa perhettä.

 

Ailista Baltian Voittaja 2012! - Aili is Baltic Winner

Nimik Spanish Eyes eli ihana Ailimme voitti nartut Tallinnassa 18.8. ja saa nyt liittää titteleihinsä BALT W-12. Kiitokset Viiville hienosta työstä Ailin kanssa!
 

Samaan aikaan Heidi ja Minttu eli Taxgemena Amorosa Affare käväisivät Kouvolassa pokkaamassa RYP-4 sijoituksen! ONNEA!

 

Elokuu - näyttelytuloksia

Kuopio 3.8., Manuel Loureiro Borges, Portugal
MultiCh Nimik Spanish Eyes VAL ERI1 SA PN-1 CACIB VSP

Kuopio 4.8., tuomari: Marja Salminen, Suomi
MultiCh Nimik Spanish Eyes VAL ERI1 SA PN-3

Kuopio 5.8., Antonio Di Lorenzo, Italia
MultiCh Nimik Spanish Eyes VAL ERI1 SA PN-1 CACIB ROP

Kouvola 18.8.2012
Taxgemena Amorosa Affare "Minttu" PN 1, SERT, ROP, RYP 3. Tuomarina Perttu Ståhlberg

23.7.12
Pentuja tulossa!

Zillan kanssa mentiin maanantaiaamusta ultraan tutkimaan näkyisikö masussa pentuja. Jä näkyihän siellä, kokonaista 7! Tulos on suuntaa-antava, mutta kertoo siitä, että tulossa on iloinen, kiireinen ja pennuntuoksuinen alkusyksy.

 

Lue lisää pennuista ja varaamisesta.

 

Heinäkuu - näyttelytuloksia

Karjaa 8.7.

Snoopy Face Evergreen PN-3 SERT

MultiCh Nimik Spanish Eyes VAL ERI1 SA PN-4

Mäyräkoirien PMV-näyttely

Taxgemena Zip Zap Zapata "Rauno" AVO ERI 1 SA

Forssa 14.7.

MultiCh Nimik Spanish Eyes ROP

Snoopy Face Evergreen PN-2 SERT

 

1.7.12

Blackie RYP-1 Laukaalla

Laukaan näyttelyviikonlopusta tulikin meille kaksipäiväinen! Lauantaina lk mäyriksissä tuli niin sanotusti koko potti kotiin kun CIB CIE MultiCh Nimik Spanish Eyes eli Aili oli VSP Viivin upeasti handlaamana ja CIB CIE MultiCh MultiW Hampdach Black is Back oli ROP tiukan, tarkan ja erinomaisen tuomarin Dimitris Antonopouloksen kehässä. Tämä oli samalla historiallinen kerta, kun kisasimme ekaa kertaa vastakkain näillä omilla/yhteisillä koirilla.

Näitä tuloksia arvostan kovasti, koska Dimitris kasvattaa itse erinomaisia lyhytkarvaisia kääpiöitä ja kaniineja - hän tietää mitä mäyrikseltä tahtoo. Ja juuri siksi koko mäyrisryhmän voitto kovassa kilpailijajoukossa oli erityisen makea, mieluinen yllätys :-)

http://show.tailorsnet.com/laukaa2012/ryhLA.htm

A great weekend at Laukaa all breeds show - our CIB CIE MultiCh Nimik Spanish Eyes "Aili" was BOS handled to perfection by Viivi and CIB CIE MultiCh MultiW Hampdach Black is Back "Blackie" was BOB and finally BIG-1 in the ring of Dimitris Antonopoulos.

Loppuvuosi meni valtavalla vauhdilla ja aktiviteetteja riitti. Pennut kotiutuivat omiin perheisiinsä hienosti ja innolla odotamme mitä näistä maailmaa syleilevistä pienokaisista kasvaakaan, siitä varmasti lisää tänä vuonna!

24.6.12
Taxgemena B?

Jos kaikki sujuu toiveiden ja haaveiden mukaan, elokuun lopulla saamme pentusia taloon. Blackie ja Zilla viettivät ihanan neljän päivän juhannus/hääloman kanssamme mökillä <3

If all goes according to plans and hopes, we will have puppies at the end of August. Blackie and Zilla spent a wonderful midsummer/wedding with us at the country side. <3

20.6.12
Taxgemena W 8 vuotta! |  Taxgemena W 8 years old!

Suurin pentueeni koskaan, 9-pennun Taxgemena W-pentue, täyttää tänään 8 vuotta. Onnea ihanat W:t!

My biggest litter ever, the Taxgemena W-litter of 9 pups, is 8 years old today. Happy B-Day lovelies!

Kuvassa Iines = FIN KVA-L FIN MVA RU MVA Taxgemena Wow Wonda, kiitos ihanasta kuvasta Kiki!

In picture: FIN HCH FIN CH RUS CH Taxgemena Wow Wonda

9.6.12
Ailista LV & BALT MVA |  Aili is LV & BALT CH

Viivi kaappasi kainaloonsa yhteisen Aili-kaunokaisemme ja matkasi viikonlopuksi Riikaan näyttelyihin. Aili eli Nimik Spanish Eyes sai SERTin ja oli PN5. Tällä tuloksella putosi jo ennestään pitkään tittelilistaan sekä Baltian muotovalion että Latvian muotovalion arvot. Onnea Viivi & Aili, upea yhteistyöpari!

Our dear friend Viivi took our pretty Aili with her to Riga this weekend. Aili aka Nimik Spanish Eyes got CAC and was BB-5. With this result she can add to her long list of titles also Baltic Champion and Latvian Champion titles! Way to go Viivi & Aili!

 

 

6.6.12
Zilla suoritti luonnonluolan tarkastuksen |  Zilla passed natural cave test

Taxgemena Zing Zang Zilla kävi ensimmäistä kertaa elämässään tutustumassa luonnonluolaan, tuloksena LUO1. Tuomari Karoliina Viitamäki. Luolatreenit ovat sujuneet oikein lupaavasti, joten pentujen jälkeen Zilla aloittaa luolatulosten metsästyksen. Kiitos Kiki!

Taxgemena Zing Zang Zilla saw a natural cave for the first time ever and passed with flying colours. Fox hunting training has been very promising, so after her puppies this fall, Zilla will go after her fox hunting cave results.

Vanhat uutiset entisiltä sivuilta:

 

 
 
A-pennut kasvoivat ja lähtivät omiin koteihinsa ennen joulua. Ihania perheitä ja on ollut hienoa kuulla 
kuulumisia ja ihailla kuvia pienten sopeutumisesta maailmaan. Ada oli mahtava äiti ja varmasti saa
vielä ryhtyä äidiksi myöhemminkin, kun puuhasta niin kovasti nautti ja sen upeasti hoiti. Seuraavista
Taxgemena-pennuista on vasta ajatuksenpätkiä mielessä. 

Z-pennuista kolmaskin T. Zip Zap Zapata eli Tauno aloitti näyttelyuransa - vaatimattomasti
joulu-Messarista, ehkä kovimmasta mahdollisesta paikasta. Tuloksena oli heti
Helsinki Junior Winner -10 titteli! Myös velipoika Zeta pärjäsi hienosti, molemmille pojille
ERI molempina päivinä.

Nyt mietitään tulevan vuoden ohjelmaa, kalenterissa taitaa olla luvassa monen monta reissua.
Innolla odotamme myös Pariisin maailman voittaja -näyttelyä heinäkuun alussa. 
Pennut 10 pv vanhoja
11/11/2010
 
 
Kuten ajattelimmekin, Ada synnytti jo 2.11. eli 60 pv raskauden jälkeen. Synnytys meni rauhallisesti
ja hienosti, Ada on hoitanut pentuja loistavasti - maltillisena kuin luonteelleen sopii. Malliäiti


Saimme kuusi pentua, kaikki upean punaisia eli vaikuttaa siltä, että Ada on homotsygootti punainen
= saa vain punaisia pentuja. Kolme poikaa ja kolme tyttöä syövät, nukkuvat ja kasvavat.
Tässä vaiheessa asiat ovat sitä paremmin mitä hiljaisempaa pentuhuoneessa on -
ja siellä on hiljaista kuin huopatossutehtaalla! Viikonloppuna pennut varmaan jo
raottavat silmiään ekaa kertaa. Eipä ole telkkaria avattu tässä perheessä
kymmeneen päivään silti, kun vauvoissa riittää ihmeteltävää.Yksi punainen poika on vielä omaa kotiaan vailla. Sen kanssa voisimme ajatella
yhteisomistusta sopivan perheen kanssa. 

Jännitys tiivistyy
29/10/2010
 
 
Adan synnytys lähenee, nyt on 56. raskauspäivä menossa. Mäyräkoira kantaa noin 63 päivää,
mutta näiden ollessa ekat pennut Adalla, joka on pienikokoinen ja pentuja on paljon, uskomme
synnytyksen olevan jo aiemmin.


Pentuhuone on valmiina ja mamma on sen katsastanut. Lomapäiviä on kasvattajalla varastossa.
Synnytysoppaat on taas kertaalleen luettu. Pentuja odottelee monta, ihanaa perhettä. Kaikki siis
valmiina ja jännitys kasvaa. :-)

Mammasta ja masusta on aloitettu uusi kuvagalleria Taxgemena A-pennuista. Käyhän katsomassa!

Tuleva isä ihmettelee selvästi, miksi ennen niin riehakas tyttöystävä onkin nyt aika rauhallinen.
Katselimme kun ne makoilivat sohvalla vierekkäin ja tuleva isä tuijotti Adan vatsaa, sitä välillä
kuonolla hellästi pukkaisten. <3
 
 
 
Ultra paljasti Adan massussa kasvavan ainakin kuusi pikkuista. Mamma voi hyvin ja on
rauhallinen. Synnytykseen tätä kirjoittaessa on noin kaksi viikkoa. Tänään kuvataan mammaa ja masua.


Muutama ennakkovaraus erittäin hyvään kotiin on vielä mahdollista tehdä. Ole yhteydessä,
jos perheestäsi puuttuu ihana mäyris.
 
 
 
Teimme ex-tempore näyttelyreissun Liettuan Panevezysiin syksyisenä viikonloppuna Mikin kanssa ja
tulokset olivat huimat. Mikki oli rotunsa paras, rotunsa paras juniori, koko näyttelyn best in show-5
juniori sekä koko mäyräkoiraryhmän voittaja!


Uusina titteleinä saadaan Mikille lisätä LT JCH ja BALT JCH. Pojalla on ikää vasta 18 kk ja
titteleitä on SEITSEMÄN :-)
 
 
 
 ♥ BY CH JW-08 Taxwurst All in One Ada on astutettu LV JCH EE JCH WUTJW-10 EEJW-10
EEW-10 Unitas's One Man Show'lla, Taxgemena-pentuja toivotaan loka/marraskuun vaihteessa ♥


Tiedustelut Anulta p. 0400-611706
 
 
 
Kiki teki elokuun lopulla pikareissun Viipuriin kahteen näyttelyyn huimin tuloksin:

Iines eli Taxgemena Wow Wonda 2 x ROP 2 x SERT = RUS CH
Zilla eli Taxgemena Zing Zang Zilla 2 x JUN ROP 2 x JUN SERT

Iines on nyt siis Venäjän muotovalio ja Zilla kaipaa vielä yhtä sertiä joko Eestistä tai
Venäjältä tullakseen molempien maiden juniorimuotovalioksi.


Upeaa. Kiitos Kiki! 


 
 
Taxgemena A-pennut suunnitteilla talvella 2010 / 2011
 
isä/father: WUT JW-10 EST W-10 EST JW-10 EST JCH LT JCH Unita's One Man Show "Mikki"
emä/mother: BY MVA JV-08 Taxwurst All in One Ada

Molemmat vanhemmat näyttelyissä korkeasti palkittuja perhekoiria, joilla suvussaan lukuisia 
hienoja, menestyneitä koiria. Isä on musta punaisin merkein ja äiti punainen, pennuissa
mahdollisesti molempia värejä.

Katso sukutaulu KoiraNetissä

Tiedot 4:n sukupolven mukaan:
- Sukutaulussa 30 sukulaista tiedossa 30:sta (100%)
- Sukutaulussa 28 eri yksilöä 30:sta (sukukatokerroin 0,93)
- Sukusiitosprosentti 1,57%


Kysy ajoissa lisää ja tee varauksesi. Lue myös Taxgemena-websivuilta oikeassa laidassa
oleva "Pentuja"-linkki.
 

Taxgemena A-puppies in the winter

Both parents highly merited in shows, with fine dogs in pedigree. Father is black and tan, mother is 
red. 

Link to pedigree
 
PIKAn pauloissa16/08/2010
 
 
Kääpiömäyris toi ulottuvillemme ihan uuden mäyriksen harrastuslajin. PIKA eli  Pienoismäyräkoirien
käyttötaipumuskoe on kääpiö- ja kaniinimäyräkoirille tarkoitettu koe, jonka tarkoituksena on mitata niiden käyttöominaisuuksia ja sekä luonteessa ja käyttäytymisessä ilmeneviä metsästystaipumuksia.
Kokeessa testataan koiran halua ja kykyä seurata riistaa maastossa, toimia kolossa,
laukauspelottomuutta sekä kiinnostusta saalista kohtaan.
 


Pikku-Ollin kanssa oli pakko ihan heti alkaa kokeilemaan olisiko taipumuksia olemassa.
Varsinkin kun olin kuullut muutamia "älä sitten pety, jos.." -kommentteja.

Ekat treenit menivät heti hienosti ja siitä se on jatkunut oikein mallikkaasti. Putkessa ees-taas
juokseminen on Ollista hirmuisen hauskaa, jälkeä se seuraa sekä maa- että ilmavainua käyttäen
ja sorkalle päästyään pitää innoissaan kiinni saaliistaan.

Nyt pitää odottaa viisi pitkää kuukautta ja kevättä, että Ollilla on tarpeeksi ikää osallistua oikeaan
kokeeseen ja maa ehtii sulaa niin että jälkiä pääsee luontoon tekemään.
Picture
 
 
Kiitos, Ressu16/08/2010
 
 
Picture
 
Yksi erityisen rakkaiksi käyneistä kasvateistani 
C.I.B POHJ MVA FIN KVA-L FIN MVA DK MVA SE MVA EE MVA BY MVA BR MVA LUME1 
TAXGEMENA UNO DOS TRES
nukkui pois rajun vatsalaukun kiertymän takia heinäkuun lopulla. Repsutin oli hieno koira, joka
antoi aina kaikkensa. Ressu jätti tassunjäljen moneen sydämeen.

Kiitos Sisko, Aliisa ja muut hauenkuonolaiset, että Ressu sai elää teillä rikasta, rakasta ja
monipuolista mäyräkoiranelämää.

 

 

 

      Kasvattaja-Akatemia

Olen suorittanut Suomen Koirankasvattajien Kasvattaja-Akatemian

 

 

 

      

Yhteydet | Contact

Anu Hämäläinen
Vantaa, Finland

p. +358 (0)400 611706
anu.hamalainen@pp7.inet.fi
www.taxgemena.com

Facebook

 

 

 

© Kiitos kuvista sivuillamme | Thanks for pictures on our site to

Mimmi Holmberg, Liisa Kouvola, David Dalton, Viivi Alaluusua, Lassi Johansson, Mikko Marttinen, Susanne Staal, Sini Mäenpää, TEXTerri, Tuija Helkiö, Kiki Rasijärvi, Kia Laurila

Kuvia ei saa kopioida luvatta. | Do not copy without permission.

Powered by Aava